Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Koen en Bettine - WaarBenJij.nu Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Koen en Bettine - WaarBenJij.nu

Bangkok

Door: koenenbettine

Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine

02 Augustus 2011 | Thailand, Bangkok

Hoi allemaal,

Na een aantal dagen Bangkok te hebben gehad hier de eerste echte update.
Na een lange dag vliegen (tussenstop via Dubai) waren we rond half 9 in hotel Prince Palace. Snel de tassen uitgepakt, gedoucht en naar een eettentje op straat gegaan om wat te eten want we hadden ontzettend veel honger. Aangezien je moet oppassen met dit soort tentjes op straat (diarree gevoelig) besloten we toch de gok te nemen en we hebben daar voor nog geen 1 euro p.p lekker gegeten. Het stonk er wel wat naar katten maar je bent in Bangkok of niet. De volgende dag zijn we gelukkig niet ziek geworden.
Dag 2:
De eerste volle dag in Bangkok een tuttuk genomen voor 20 BHT (0.5 euro) die ons de hele dag heeft rond gereden. Allerlei tempels gezien en winkeltjes. Op een gegeven moment stonden we in een winkel die maatpakken maakt. Onze bedoeling was om rustig rond te kijken maar voor je het weet loop je naar buiten met een op maat gemaakt pak. En ja hoor ook bij Koen was dit het geval. Hij heeft een maatpak gekocht van cashmir. De volgende dag moesten we terug komen voor de eerste pas-sessie. De laatste dingen werden opgemeten en we halen het in september op. Hierover later meer. Ook hebben we nog bij een soort reisbureau’tje een aantal dingen geregeld om verder op reis te kunnen gaan. Daarna wat gegeten in de wijk Khaosan Road (backpackers buurt) en om de muren van het Grand Palace gelopen om vervolgens moe en voldaan naar bed te gaan. Helaas liep dat voor Koen wat anders. Rond half 2 in de nacht was hij klaar wakker en vervolgens niet meer zo veel geslapen. Dat zullen ze dan wel jetlag noemen.
Dag 3:
Op het programma stond een fietstocht met Co van Kessel. Een Nederlander die allerlei fietstochten in en rond Bangkok organiseert. Na ons enigszins te hebben verslapen waren we iets te laat op plaats van bestemming maar we konden toch nog mee. De fietstocht ging van de wijk Chinatown naar het buitengebied van Bangkok(west-side) om vervolgens met een longtail boot terug te gaan naar het centrum van Bangkok. Het was erg leuk om zo op plekjes te komen die je zelf niet snel zult vinden. Hulde aan Co van Kessel. Onze gidsen Bobo en Andy waren top! Ookal weten we nog steeds niet of Andy nu een man of een vrouw is…
Na het ophalen van alle tickets bij het reisbureau, nog een paar tempels bezocht te hebben en te hebben gekeken of het pak goed op maat was, zijn we wederom in Khaosan Road wat gaan eten. We wilden proberen dit keer een keer zonder tuktuk de weg te vinden. Het lijkt allemaal vrij makkelijk op zo’n kaart om de weg te vinden in Bangkok maar om eerlijk te zijn valt dat soms toch vies tegen…. Desalnietemin zijn we er toch gekomen en hebben heerlijk gegeten. Vervolgens een beetje rondgeslenterd en lekker naar het hotel voor een frisse douche. En hopelijk dit keer wat meer nachtrust.

Dag 4: Weekendmarkt
Heerlijk geslapen tot wel 08.30 uur !!! En maar 1x wakker ’s nachts.. hopelijk is het jetlag gevoel nu over en slapen we elke nacht weer goed.. Vandaag stond de grote weekendmarkt op het programma. We zijn met de tuktuk naar het centrale startion Siam gereden en vanaf daar de Skytrain gepakt naar Mo Chit en lopend naar de Chatuchak markt. Eerst een beetje rondgelopen daarna toch maar een plattegrond meegenomen. Alles kun je hier kopen… je kunt het zo gek niet bedenken.. kleding, meubels, honden en katten en natuurlijk heel veel eten. Erg leuk om te zien hoe alles voor je neus wordt klaargemaakt. Na een paar uur rondgeslenterd te hebben, zijn we nog even bij een barretje daar gaan zitten voor een biertje en wat relaxte muziek. Niets is leuker dan mensen kijken, zo ook naar onze zatte local buurman die steeds zatter werd. Na de markt zijn we weer naar Siam gegaan waar we in een mega shoppingmall terecht kwamen met de duurste winkels. Daarna teruggelopen naar het hotel. In het hotel aan de bar bij het zwembad wat gegeten en slapen maar weer. De volgende dag gaat om 05.30 uur de wekker voor de drijvende markt.
Dag 5 – Floting martket
Dit keer is het gelukt om op tijd (05.30uur) ons nest uit te komen. Op t gemakje ontbeten en om 07.00 uur zaten we in de bus naar Damnoen Saduak, ruim een uur van Bangkok om de drijvende markten te bekijken. De hobbelige bus bracht ons naar een markt op het water waar wederom heel veel pruttel verkocht werd. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen in bootjes zijn koopwaar aanbiedt en je dingen probeert aan te smeren. Vervolgens naar een olifantendorp waar je een ritje kon maken op en olifant. Dit hebben we niet gedaan aangezien we dat straks in de echte jungle gaan doen. Een half uur later wederom in de boemelbus richting een Cobra-show. Heel populair in Thailand schijnt…maar niet de moeite waar volgens ons. Tot slot nog naar een houtfabriek geweest waar ze vanalles uit hout sneden. Erg knap. Na lang wachten dan op weg naar het hotel. De reis duurde al met al iets meer dan 2,5 uur aangezien het de hele dag geregend had en het erg druk was op de wegen. ’s Avonds zijn we nog een keer naar PatPong gegaan om hier de beroemde pingpongshow te bekijken. Alle trucs werden door de vrouwen uit de kast (ofterwijl ‘doos’) gehaald en het was eerder komisch dan erotisch om te zien. Pingpongballen worden op je afgeschoten en deze moet je terugslaan met je badje. Koen raakte een van de dames (per ongeluk) recht in haar oog..verder moet je denken aan kaarsen uitblazen, ballonnen kapot schieten met pijltjes, etc.
Na deze ‘spectaculaire’ avond weer lekker naar ons hotel voor het laatste nachtje in Bangkok.
Dag 6:
Vandaag spullen pakken en om 12.00 uur uit het hotel. Vervolgens naar Grand Palace geweest, de grootste en mooiste tempel van Bangkok. In 1 woord Super! Daarna met de pond van 3 (= 10 cent) naar Wat Arun. Een stuk minder bling-bling maar volgens ons zeker net zo mooi. Nog even een hapje gegeten in Koahsan Road en nu in een internetcafé om onze update op de site te zetten.
Het is een hele andere dag dan gister met veel zon… erg leuk, maar iets minder als je de zonnebrand in de grote tas hebt laten zitten. Dus hier zitten nu twee rode kreeftjes in het café.
Straks nog even naar het hotel onze tassen ophalen en dan op weg met de nachttrein naar Chiang Mai. Na onze trip in Chiang Mai volgt ons tweede verslag. Tot dan !!!

Koen en Bettine

• 02 Augustus 2011 - 09:07

Anthony:

Hey K en B, dit is toch wel erg leuk hoor, zo'n reisverslag!! Probeer het schrijven vol te houden!
    Ben zeer benieuwd naar het maatpak!
    Hahaha ja dat is toch wel echt iets voor Koen, een vrouw een pingpongballetje in haar oog slaan :) Goed gedaan! :)
    Heel veel plezier in Chiang Mai!!
    Liefs van JP en mij

• 02 Augustus 2011 - 09:36

Jasper & Manon:

Heeej!!!

Wat hebben jullie al veel gezien!! Wow! Super leuk!! Erg leuk om dit zo terug te lezen incl foto's!! :-)
    Geniet er lekker van saampjes!!!!
    Heel veel plezier!!

Liefs Jas & Manon

• 02 Augustus 2011 - 11:35

Dianne:

Nou jullie hebben al lekker veel dingen meegmaakt en gezien.
    Probeer zoveel mogelijk op straat te eten. Thailand is 1 van de weinige aziatische landen waar dat kan.

Leuk dat jullie naar Chiang Mai gaan.
    Zijn wij ook geweest.
    We hebben geslapen in een heel leuk ding erg primitief, maar super leuk.
    Een soort pension met iets in de naam van Banana. Staat wel in de Lonely Planet. Als je daar slaapt kunnen die mensen een aantal overnachtingen organiseren, in een bergdorp. Dat is echt super !!!Daar ga je naar toe met een olifant.

Heel veel plezier nog.
    En geniet ervan !!!!!!

Kussssss van Dianne

• 02 Augustus 2011 - 13:29

Leuk Verslag:

Hé Bettine en Koen, leuk verslag! Een jetlag is altijd lastig maar als je er éénmaal doorheen bent....dan ga je een pak kopen, ha,ha,.
    Lekker doorgaan met schrijven en geniet ervan!

Irm

• 02 Augustus 2011 - 14:48

Bart-miranda Marieke:

Leuk om te horen dat het zo goed met jullie gaat. Jullie hebben in een korte tijd al veel gedaan.
    Wel riskant om in een eettentje langs de weg te eten. Gelukkig is het goed gegaan.
    We zijn benieuwd naar het volgende verslag. Dikke kus van marieke.
    Groetjes, Bart en Miranda

• 02 Augustus 2011 - 19:08

Tonnie En Piet:

Tot nu toe een schitterende reis. Wij zijn zeer benieuwd naar het pak van Koen. Zijn de pijpen niet te kort. Je vader heeft al een hoogwaterbroek. Wij weten zeker dat jullie Chiang Mai heel mooi zullen vinden en jullie moeten zeker een ritje op een olifant maken door de jungle inclusief een overnachting in een paalwoning. Kus.

• 03 Augustus 2011 - 07:53

Hilde:

Ha Bettine en Koen,
    Leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien! Het ziet er echt geweldig uit. Blijf zo genieten met elkaar!
    Liefs Hilde

• 03 Augustus 2011 - 22:03

Zandrie En Anja:

Hoi Koen en Bettine,
    Dit is toch wel harstikke leuk om ons zo mee te laten genieten van jullie reis.
    Het verslag en dan de foto,s. Wel een foto maken als Koen zijn pak gaat passen hé, Dat willen we hier niet missen hahaha
    Geniet van alle mooie dingen die nog gaan komen. Liefs van ons xx

• 04 Augustus 2011 - 14:38

Frits:

Hey Koen en Bettine,

Een goed begin van een mooie reis en al leuke foto's! Ben wel benieuwd naar het pak van Koen. Veel plezier en geniet er van.
    Groet Frits

• 04 Augustus 2011 - 20:57

Jannie W.:

hoi koen en bettine,
    leuk om jullie zo te kunnen volgen, nog maar net weg en al zoveel gezien en geschreven vooral! Veel plezier samen. Groetjes Jannie

• 05 Augustus 2011 - 05:09

Arjan Bluemink:

Heej Bettine en Koen!

Lees net jullie belevenissen. Wat lachen joh! Ik ben net terug uit Thailand, precies hetzelfde gedaan! Ook in het Prince Palace hotel gezeten, etc. Chiang Mai is ook een gezellige stad, veel markten. Na 100 tempels te hebben gezien was ik er wel meer dan zat van...
    Hoe is het weer nu? Nog steeds veel regen?
    Als jullie nog een tip willen voor een mooie strandvakantie: ga naar Koh Phi Phi, klein eilandje met veel backpackers en mensen die komen om te duiken. Mooie stranden en gezellige bars. Veel beter dan de massale grote badplaatsen! Koh Phi Phi is o.a. te bereiken met de boot vanuit Phuket en Ao Nang.
    Hey, heel veel plezier daar hè! Ik hou jullie in de gaten!

Groetjes Arjan

• 05 Augustus 2011 - 09:11

Cor Bon:

Geweldig verslag ga zo door dan houd je ons goed op de hoogte.
    ps. kun je voor mij ook een maatpak laten maken ik heb ongeveer de zelfde maat als Koen. Maar dan wel een opvallende kleur.
    Groetjes en veel plezier!!