Chiang Mai
Door: koenenbettine
Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine
06 Augustus 2011 | Thailand, Chiang Mai
Dan hier ons tweede verslag van onze reis door Thailand en Indonesië.
Dag 6 - vervolg
Het verhaal begint bij onze tocht naar Chiang Mai op 2 augustus. Om 19.35uur zouden we vanaf het centraal station in Bangkok vertrekken met de nachttrein naar Chiang Mai. We waren keurig op tijd en zagen onze trein al op het vertrekbord staan. Omdat we nog niks gegeten hadden besloten we op het station wat te eten. Rond 19.00uur toch maar even gaan kijken waar spoor 3 ergens is… Maar onze trein was spoorloos van het vertrekbord verdwenen. Informatie gevraagd en bleek dat alle treinen naar ChiangMai voor deze dag gecanceled waren in verband met alle overvloedige regenval van de afgelopen dagen. We konden wel ons geld terug krijgen.
Dan maar met de bus naar ChiangMai, we zouden nog dezelfde avond kunnen vertrekken en een positief iets was dat we wel sneller met de bus op onze eindbestemming zouden zijn. Het is maar 10 uur in de bus… oooooooooh… Om naar de bus te gaan werden we in een tuktuk gepropt met tassen en al en op weg naar het busstation. In het begin nog goed de vaart erin en evenals altijd roekeloos en kriskras door het verkeer maar al snel stonden we muurvast in Bangkok. Al met al ruim een uur in de tuktuk gezeten tussen alle dampende en stinkende auto’s/bussen/tuktuks. Het was wel ff spannend of we onze busaansluiting zouden halen…
Gelukkig waren we net op tijd voor onze bus en daar werden we hartelijk ontvangen door een .. jawel.. echte shemale !!! Compleet met lipstick en hakschoenen en een brommende mannenstem. De busreis kon al niet meer stuk :)
Dag 7: Chiang Mai
Na een hobbelige busrit van ongeveer 9 uur en weinig geslapen te hebben zijn we aangekomen in Chiang Mai. We zijn meteen eerst een paar uur gaan slapen want dat hadden we echt nodig. We waren doodmoe van het gehobbel. De kamer waar we in slapen stelt niet veel voor maar het is schoon, het heeft een bed en een douche. Meer is er niet nodig…. Na een paar uurtjes slaap zijn we de stad in gegaan om deze te bekijken met zijn vele tempels en erg leuke cafe en eettentjes. De sfeer hier is totaal anders dan in Bangkok. Veel relaxter en gemoedelijker. In de avond bij een leuk barretje gezeten en gekletst met de locals en backpackers.
Dag 8: Scooteren door Chiang Mai en Massage
Vanmorgen zijn we om 08.00 uur opgestaan om een scooter te huren. De scooter werd aan de deur afgeleverd en zo konden we om 09.30 uur vertrekken na ons ontbijt om de bergen net buiten Chiang Mai te verkennen. Eerst reden we zoals gewoonlijk weer de verkeerde kant op, maar na een omweg van 15 minuten zaten we op de goede weg. Op weg naar de tempel Dot Suthep. Erg cool om zo door de jungle-achtige omgeving te rijden op een scooter. De tempel was wederom veel bling-bling. Verder niet heel spectaculair. We vervolgden onze rit naar een klein dorpje helemaal bovenop de berg. Onderweg kwamen we nog een camping tegen en een soort koffiehuisje in de jungle waar we een lekker bakje koffie en thee hebben gedronken. De koffie kwam uit de koffieplantage naast het huisje en smaakte prima! Het dorpje bovenaan de berg was klein en primitief. Fijn dat je dan ergens komt zonder al te veel massatourisme. Just the way it is… Op de terugweg kregen we de tip om even langs een waterval te gaan. Dus dat hebben we maar ook trouw gedaan en het was inderdaad de moeite waard! Super mooi, alleen er was een boom gevallen door de hevige regenval. Maar dat deed niets af van het mooie plaatje en al het kletterende water. Iets voor vieren waren we terug bij ons huisje aangezien we om 4 uur afgesproken hadden voor een heerlijke, ontspannende thaise massage (nee, niet met happy ending!!!). De massage was er, maar ontspannen was er niet echt bij. We werden zo af en toe erg hard onder handen en voeten (letterlijk) genomen maar het schijnt zo te horen. De massage was in een tempel en duurde 2 uur en dat maar voor 12,5 euro!!! In de avond heerlijk gegeten en gedronken in een klein tentje en nog geskyped met de ouders van Bettine waarna we een heerlijke nachtrust hebben gehad.
Dag 9: Jungle Flight
Vandaag stond op het programma jungle flight. Hierbij ga je van boom(top) naar boom(top) via kabels (ziplines). Na een ritje van bijna 1 uur naar het startpunt, begonnen we aan de jungle flight. Eerst kreeg je een klimtuigje en een helm op. 1 voor 1 ga je dan van boom naar boom vliegen als het waren. Erg leuk om te doen maar aangezien dit een erg populaire attractie is, moest je af en toe lang wachten. In totaal hebben we 22 ziplines gehad, 2 touwbruggen en 3 abseil momenten waarvan de hoogste 40 meter. Het was erg leuk om te doen en rond 4 uur waren we weer terug. In de avond met een engelsman en een australier wat gegeten en gedronken om daarna naar ons bedje te gaan.
Dag 10: Cooking course
In Chang Mai is er 1 ding wat je eigenlijk moet doen en dat is een kookcursus thais koken. Het thaise eten is echt heerlijk maar ook erg makkelijk om klaar te maken als je de ingredienten hebt. Tijdens deze kookcursus mochten we 6 gerechten bereiden naar eigen keuze. Van loempia’s tot thaise curry’s enz. Met de hulp van een thaise kok werd stap voor stap uitgelegd hoe je een gerecht moet klaar maken. Na het bereiden mocht je het heerlijk bereidde gerecht lekker opsmikkelen. Hhhmmmm. Al met al een erg leuke en vooral leerzame dag om het zeker thuis een keer te proberen. Vanavond is onze laatste avond in Chang Mai (noord thailand). Morgen gaan we naar het zuiden van thailand (Koh Tao; eiland) om daar te gaan duiken.
06 Augustus 2011 - 13:44
Janine:
geweldig om zo een beetje mee te genieten van jullie vakantie :)
Dank *buigt* -
06 Augustus 2011 - 21:50
Jannie W:
Goede reis voor morgen, ben nu al weer benieuwd naar het volgende verslag. Volgens mij hebben jullie daar meer uren in een dag dan wij hier in nederland, jullie zien en doen veel. Leuk! -
07 Augustus 2011 - 08:46
Mirjam:
Leuk hoor, om jullie verhalen te lezen! Have fun!!! -
07 Augustus 2011 - 09:49
Anne:
vanmorgen al even contact gehad per sms, maar kon niet langer wachten om jullie verhalen te lezen!! Hier op de camping in kroatie is het super, internet is alleen niet gratis en aangezien we de laptop mee hebben moeten we jullie toch wel een beetje volgen! Daarom maar even internet gekocht.. en dan is het tof om jullie verhalen hier te lezen! Wij wanen ons vanuit de koffiebar op de camping weer in Thailand... alles komt ons zeer bekend voor haha.. super gaaf is het daar en dat vinden jullie zo te lezen ook!!! Wij zijn jaloers.... haha!
Nu duiken op ko tao.. mooi daar, klein eiland, super relaxed en duiken schijnt daar mooi te zijn.. heb ik toen niet veel van meegemaakt want er was enorme stroming toen ik de cursus heb gedaan! Maar hopelijk hebben jullie meer geluk! Koen: tip voor jou, als je vraagt of je mee mag op de boot met bets en mee mag duiken, dan mag dat vast en zeker! Toen ik mijn cursus deed kon emiel gratis en voor niets mee!!! Ideaal!
Heel veel plezier nog en we verheugen ons op jullie nieuwe verhalen!
Liefs vanuit Kroatie!
Anne en Emiel -
07 Augustus 2011 - 11:00
Atie:
Wat leuk om al jullie belevenissen te kunnen volgen. Veel plezier verder!! -
07 Augustus 2011 - 13:39
Hetty:
Hey Bettine en Koen,
Leuk die verhalen en foto's!
Hartelijke groeten uit warm Andalusie.
Bert en Hetty -
07 Augustus 2011 - 16:54
Jannie B.:
Leuk om jullie reisavonturen zo te kunnen volgen en ook nog zien!
Heel veel plezier nog!!!
Ik geniet met jullie mee!!! -
08 Augustus 2011 - 07:03
Cor En See:
Graag komen wij bij jullie de thaise kookkunsten proeven dus prik maar alvast een datum, nog veel plezier en
afwachtend tot het volgend verslag.
Groetjes -
08 Augustus 2011 - 07:10
Frits:
Gaaf hoor! Weer een paar mooie dagen. Veel plezier met duiken, ben benieuwd naar de foto's! Dat Thaise eten wil ik ook wel eens proberen.
08 Augustus 2011 - 19:56
Doro En Alwin:
Hoihoi,
leuk hoor, om jullie reisverhalen te lezen. Krijg spontaan zin om ook zo lang op vakantie te gaan!!
Maar aangezien jullie nu goed thais kunnen koken, willen wij alvast afspreken om te komen eten.... Met natuurlijk een kopje koffie na (koen, je lust dus toch koffie!!).
Veel plezier nog en goed zicht bij het duiken!!
Tschuesss!
Liefs Doro & Alwin -
09 Augustus 2011 - 13:56
Oom Henk :
Hallo Bettine en Koen,
Het lijkt ons een goed idee om de barbecue te vervangen voor Thaise maaltijd voor ons jaarlijks famalie feest. Verder vinden we het prachtig dat jullie zulke prachtige belevenissen hebben.
We wensen jullie nog heel veel plezier.
Groeten,
Oom Henk en Tante Gerda -
10 Augustus 2011 - 19:07
Zandrie En Anja:
Hallo daar.
We zijn net terug van vakantie, en natuurlijk eerst jullie 2de verslag gelezen.
Wat fantastisch al die belevenissen.
De foto's en video's zijn ook heel mooi.
Koen, als je thuis zo de vlam in de pan hebt moet je zeker 112 bellen. haha.
We zien uit naar jullie volgende reisverslag.
We weten dat jullie in Koh Tao moeilijk kunnen internetten.
Dus we wachten maar rustig af. -
11 Augustus 2011 - 10:14
Herman En Janny:
Wat een super reis maken jullie.
Geweldig om zoveel te zien en te beleven.
Heel veel plezier nog en geniet ervan.
Groetjes Herman en Janny -
11 Augustus 2011 - 20:18
Ali En Heins:
Fantastie's dat jullie ons zo laten meegenieten van jullie reis, wat zien jullie veel ,geniet er van veel plezier en groetjes