3 dagen duiken - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Koen en Bettine - WaarBenJij.nu 3 dagen duiken - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Koen en Bettine - WaarBenJij.nu

3 dagen duiken

Door: koenenbettine

Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine

16 September 2011 | Indonesië, Batavia

Dag 48 – 4e duikdag (Crystal Rock & Golden Passage)
Vandaag stond Crystal Rock op het programma wat kan betekenen, veel stroming maar dan ook veel grote dieren zoals haaien etc. Crystal Rock is een duikplek die je gezien moet hebben als je hier duikt. 100 % garantie dat je haaien ziet. We sprongen het water in met een “negative entry” wat betekent zonder lucht in je vest zodat je meteen naar beneden zakt i.p.v. eerst aan de oppervlakte te drijven. Meteen toen we beneden waren (stroming viel 100 % mee) zagen we al een paar haaien waaronder een grote grey reef shark (niet gevaarlijk) en veel grote scholen vissen die op elkaar jagen. Na ongeveer 20 minuten daar gehangen te hebben en te hebben genoten van alle haaien en scholen vis zijn we verder gegaan. Gedurende de duik begon de camera van Koen te haperen. Waarom? Joost mag het weten. Eenmaal boven gekomen kwam Koen erachter dat hij zijn roodfilter kwijt was. Hij had deze in zijn wetsuit gedaan en tijdens het uitrrekken er niet meer aan gedacht. Waarschijnlijk is een vis nu door een rood filter aan het kijken en ziet zijn wereld er een heel stuk mooier en kleurrijker uit. Klote, want nu zijn de foto’s allemaal blauw i.p.v. mooi gekleurd. Bij de golden passage hebben we nog een pygmee seahorse gespot, een mini zeepaardje dat zich heel goed kan verschuilen in het koraal, prachtig om te zien. ’s Avonds hebben met Tom en Sara een hapje gegeten en nog wat gedronken in ‘the Lounge’. Afscheid genomen van Sara aangezien ze de volgende dag weer vertrekt naar Duitsland.
Dag 49 – 5e duikdag (Castle Rock & Coral Garden)
Castle Rock (door de crew ook wel ‘Full moon’ genoemd) is ook een van de populaire duikplekken om groto vissen te spotten door de stroming die er staat. Dit keer werden we verwend met wederom een paar haaien, een grote eagle-ray, heel veel scholen vis en er was een mega GT (giant travaly) die de hele tijd om ons heen zwom op kleine afstand. Erg mooi. Eenmaal op een meter of 12 hebben we nog een zeeslang gezien en een paar schildpadden. Natuurlijk weer en mooi koraal. Coral Garden is de duikplek vlak naast Coldrun (deze plek staat bekend om de vele stroming die tussen 2 eilanden door stroomd en je alsof je in een achtbaan zit mee sleurt). Dit heeft Koen de vorige keer wel kunnen doen maar nu stond er te veel stroming zodat we er niet naartoe konden gaan. Coral Garden was optie 2 dus hebben we op deze plek gedoken. Erg mooie plek om te duiken met een beetje stroming en veel visjes en koraal. ’s Avonds een zonsondergang gekeken bij het Paradise restaurant en daar kwamen we Sara tegen. Geheel verrast want ze zou naar huis vliegen vandaag. Maar haar vlucht was gecanceld en ze zou eventueel met een andere vlucht mee kunnen maar deze vloog bij aankomst op Labuan Bajo tegen 2 koeien op die op de landingsbaan liepen. Dus deze vlucht kon ook niet doorgaan. Ze was erg verdrietig omdat ze hierdoor ook haar internationale vlucht naar Duitsland mist. Na veel bellen en overleggen werd haar een vlucht aangeboden de volgende dag. Dus die avond nog met Sara wat gegeten en wederom afscheid genomen. Gelukkig hebben wij rekening gehouden met dit soort dingen en hebben we nog een paar dagen speling voordat we de volgende vlucht pakken naar Maleisie. Dus hopelijk gaat het voor ons de 20ste goed.
Dag 50 – 6e duikdag (Siaba Kecil & Airstrip)
Vandaag zal de laatste duikdag worden van onze vakantie (snik). Vandaag zijn we naar het zuiden van het komodo park gegaan om wederom naar de “big flappy things” te gaan, oftewel de manta’s. Voor het zover was eerst nog even naar Siaba Kecil. Dit is een duikstek met een erg lange “hangover” waar je onder kunt zwemmen. Overal waar we keken was koraal, ongelooflijk. Het aantal schildpadden was bijna niet te tellen en de stroming was goed te doen. Al met al voor Koen een top duikplek en voor Bettine ook maar ze vond het jammer dat we zo snel langs al het moois gingen vanwege de stroming. De tweede en laatste duik was de “airstrip” voor de manta’s. Meteen toen we het water insprongen was er een black Manta (totaal zwart i.p.v. de onderkant wit; doorsnede 3-4 meter). Op een gegeven moment kwam hij tot een meter afstand tot ons tweeen wat erg gaaf was. Tijdens de rest van de duik nog 6 andere gezien. Het blijft elke keer een belevenis om die grote vliegende tapijten te zien. Helaas was dit ons laatste avontuur onder water bij Komodo maar we komen zeker nog een keer terug hier. Wat een top gebied om te duiken, je hebt alles hier. Na het duiken nog even 2 overnachting geboekt en daarna lekker gegeten bij het hotel.

• 16 September 2011 - 06:37

Mirjam:

He Bet en Kone!Volg jullie nog steeds en vind het super om de verhalen te lezen! Wat hebben jullie veel gezien! Geniet nog de laatste twee weken en tot gauw!

• 16 September 2011 - 10:31

Zandrie En Anja:

Hoi lieverds, Wat zijn de foto's weer prachtig .En wat hebben jullie weer veel gezien. Het aftellen is voor jullie nu echt begonnen, maar denk daar nog maar niet aan.(dat doen wij wel.) Geniet nog maar lekker van alles wat jullie nog gaan zien.
    Liefs XX

• 16 September 2011 - 14:34

Anne:

AAAAAAHHHHHh Haaien!!!! Jullie hebben lef, ik was er nog niet in gegaan, ook al zijn ze niet gevaarlijk!!

Geniet nog ff daar nu het nog kan!

xx