bali en kuala lumpur
Door: koenenbettine
Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine
24 September 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
En ja hoor we hadden geluk vandaag. Na de vele gecancelde vluchten vloog ons vliegtuig wel naar Bali. Rond half 10 stapten we in ons propellor vliegtuigje naar Bali. Eenmaal aangekomen snel naar Kuta om een lodge te vinden welke we snel hadden gevonden. Ongeveer in hetzelfde deel van Kuta maar nu met geen disco’s en stampende muziek. Voor 80 rupiah per nacht (8 euro) konden we slapen. De kamer was redelijk schoon en verder alles erop en eraan. De rest van de dag hebben we besteed aan shoppen althans dat dachten we. Op een gegeven moment sprak een man ons aan en duwde 2 lotjes in onze handen. Na deze open geschuurd te hebben waren we natuurlijk de winnaar van de dag. We hadden de hoofdprijs gewonnen. We moesten alleen wel even meekomen naar het kantoor. Na wat wikken en wegen toch meegegaan om daar eerst een formulier in te vullen en dan een tour van minimaal 60 minuten te volgen anders kon je je prijs niet ophalen. Na wat gegevens met de desbetreffende man te hebben doorgenomen zoals Koen had weer een baan, we woonde al 3,5 jaar samen en onze namen waren Koen Bakker en Bettine van Vliet en we verbleven in een heel duur resort in Kuta. Na het formulier te hebben ingevuld en 10 minuten wachten kwamen ze tot de conclusie dat ze geen tijd hadden voor de tour en ons zo met de prijs naar huis stuurde. Bettine had 2 t-shirt’s en Koen een bonnenboekje ter waarde van 300 euro. Ach we hebben wel gelachen. Na nog een beetje te hebben rondgelopen en gegeten zijn we naar ons bedje gegaan.
Dag 56: Stranddag Bali
Deze dag kan erg kort worden samengevat. We hebben de hele dag aan het strand gelegen. Aangezien de golven deze dag erg hoog waren en de stroming gevaarlijk mocht je niet te ver de zee in dus van zwemmen kwam er niet veel van. We werden na 10 minuten al terug gefloten door de strandwachters. Aan het eind van de middag nog een bodyboard gehuurd en gespeeld met de golven. Aangezien dit onze laatste stranddag was nog even lekker bijgekleurd om morgen het vliegtuig te nemen naar Kuala Lumpur.
Dag 57: Vlucht naar Kuala Lumpur
In de ochtend nog even de laatste zonnestraaltjes van de Balinese zon opgepikt om vervolgens op ons gemak een taxi aan te schieten om ons naar het vliegveld te brengen. Hier hebben we onze laatste indonesiese Rupia’s opgemaakt aan ‘ zooi’ en eten en vlogen we om 14.30 uur naar Maleisie. We kwamen daar aan om 17.30 uur. En gek genoeg zaten we in dezelfde tijdzone, maar het werd ruim anderhalf uur later pas donker. Best een indrukwekkende stad Kuala Lumpur … weer even heel wat anders dan het rustige Flores. Veel auto’s, monorails, mensen, taxi’s, mega malls en noem maar op. Na ons hotel gevonden te hebben en onze spullen in ons kleine kamertje met stapelbed geinstalleerd te hebben, zijn we nog een hapje wezen eten en hebben we nog een rondje Chinatown gedaan. Daarna geskyped met Jaki om vervolgens ron 00.00 uur (wat voor ons laat is!) naar bed te gaan. Morgen een dag Kuala Lumpur.
Dag 58: Wandeling door Kuala Lumpur
Vandaag stond een dagje Kuala Lumpur verkennen op het programma. Als eerste op naar de Petronas Towers . Het schijnt hier ’s morgens namelijk heel druk te zijn om naar boven te gaan. Maar het tegendeel was waar, het was erg rustig en helaas konden we niet naar boven omdat ze aan het renoveren waren. In januari zouden we er weer in kunnen… Tja dan moeten we wel weer terug he… Omdat we niet in deze twee torens konden besloten we maar naar de zendtoren te gaan van 250 meter hoog waar je ook een uitkijkpunt hebt over de stad. Erg mooi om te zien zo’n grote stad van bovenaf! Hierna hebben we de monorail gepakt naar Chow kit waar een bekende markt is. Het is een wijk van Kuala Lumpur wat nog geheel ongerept is en waar bijna niemand Engels spreekt. Heerlijk om een keer niet een winkel ingetrokken te worden of gebombardeerd te worden met ‘miss, mister, massage, would you like massage?’ wat we overal hier in Azie horen. De markt leek in eerste instantie gewoon net een markt als onze Nederlandse, totdat er hele kippen op de kraampjes lagen en vissen die nog leefden in stukjes gehakt werden waar we bij stonden. Ook lagen er een aantal grote koeienkoppen ons aan te gapen, weliswaar zonder vel want dat lag op een rooster om geroosterd te worden. Erg appart maar ook leuk om te zien en mee te maken. Hierna zijn we naar een van de grote shopping malls gelopen ; ‘Times Square’. Voor het eerst een keer MacDonalds gegeten met uitzicht op een 800 meter lange achtbaan in een pretpark midden in het winkelcentrum. Even rondgelopen en vervolgens terug gegaan naar ons hotel waar we ons stapelbed in mochten ruilen voor een tweepersoonbed. Verhuizen dus! ’s Avonds zijn we nog even naar de Petronas Towers gegaan om ze bij ‘nacht’ te bekijken. Dit was zeker de moeite waard. Daarna nog over de ‘Central Market’ gelopen, dit was niet heel spectaculair meer een overdekte martk met weer heel veel zooi. Even tussendoor; Kuala Lumpur is wel weer compleet anders dan Indonesie aangezien hier weer overal waar je binnenstap de airco op 15 graden staat en als je buiten komt het weer bloedheet is. (we hebben geluk dat het niet regent, want volgens de eigenaar van onze bed & breakfast heeft het de afgelopen 2 weken alleen maar geregend, dus we mogen niet klagen met het weer). Na wat eten en een biertje in Chinatown zijn weer terug gegaan naar onze bed & breakfast voor een goede nachtrust (Koen slaapt al als een roosje en Bettine schrijft dit verslag) om morgen naar Macau te vliegen.
24 September 2011 - 14:19
Waalstraat 1:
Lieve vakantiegenieters.
Oh,oh, wat waren ze weer mooi...de foto's.Wij genieten met jullie mee hoor ! Als we jullie zo zien stralen dan is er nog geen sprake van heimwee naar ons kleine kikkerlandje.Alhoewel het zonnetje hier ook uitbundig schijnt.Nog heel fijne dagen en tot de volgende keer.
oom Jan en tante Ans. xx -
25 September 2011 - 16:26
Atie:
GEWELDIG zeg, wat een belevenissen,wat een foto's, onvoorstelbaar mooi!
Dat wordt een cultuurshock over een paar dagen........
Jullie mogen wel een inburgeringscursus gaan volgen.
Tot dan nog erg veel plezier!!!!!!
Groetjes, Wout en Atie -
26 September 2011 - 09:17
Chris:
Ik kan me niet voorstellen dat jij volgende week in dit gebouw (herinner je je dat nog?) weer je plaats inneemt voor de kinderen. Een hele verandering en wellicht dat we psychische bijstand paraat moeten hebben.
Maar een jonge meid is natuurlijk zo flexibel als een geroosterde koeienhuid, dus geen zorgen daarvoor.
Geniet nog maar even van al het 'anders' wat je meemaakt en geef op tijd aan wanneer de dia-avond is waarop je al je collega's natuurlijk gaat tracteren.
Het allerbeste, ook aan Koen, een tot spoedig ziens.
Groeten Chris -
27 September 2011 - 20:37
Herman:
Hoi Bettine en Koen
Wat geweldig dat jullie dit allemaal meemaken. Ervaringen voor je hele leven. Neemt niemand je meer af.
Goede terug reis gewenst en tot ziens.
groeten van Janny en Herman.