Padangbai
Door: koenenbettine
Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine
29 Augustus 2011 | Indonesië, Padangbai
Na een heerlijke nachtrust en lekker lang geslapen te hebben zijn we vanochtend opgestaan en nog geen half uur later was het een drukte van jewelste. De moeder van de eigenaresse van de homestay was die ochtend overleden en alles werd in gereedheid gebracht voor de ceremonie. Het lijkt erop dat we sinds we op Bali zijn iets met overleden mensen hebben!!! Maar goed om 11 uur was de taxi er om ons naar Padangbai (aan de oost kust van Bali) te brengen. Pandangbai is een vissersplaatsje en de doorvoorhaven voor vele boten die naar verschillende eilanden gaan. Eenmaal gearriveerd snel op zoek naar een verblijfplaats welke we al snel hadden gevonden. Voor nog geen 14 euro verblijven we in een ruime kamer inclusief ontbijt. Hadden ze zoiets in Nederland maar, maar helaas. Even nog snel een hapje gegeten om dan maar meteen naar het strand te gaan. Het was een klein strandje met erg hoge golven waarin Bettine zich prima heeft vermaakt. Tegen 5 uur terug gegaan om te douchen en te gaan eten om de rest van de avond heerlijk te chillen, daar is de vakantie ook zeker voor.
Dag 32: naar de heilige tempel Besakih
Hoeveel keer we al een scooter hebben gehuurd deze vakantie weten we even niet meer maar het is een handig vervoersmiddel om een deel van het eiland te zien. En ook wederom vandaag hebben we weer een scooter gehuurd om naar de grootste en meest heilige tempel van Bali te gaan namelijk Pura Besakih. De tempel ligt tegen de flanken van de hoogste (en nog steeds actieve) vulkaan van Bali, namelijk de Gunung Agung. Helaas was het erg bewolkt vandaag dus we hebben de vulkaan niet gezien met zijn 3142 meter hoogte. De weg naar de tempel was erg mooi maar ook af en toe frisjes. Aangezien het deze dag zondag was waren er veel ceremonies bij de tempel van Balinezen. Dat gaf een extra tintje aan het geheel. Om de tempel van binnen te zien moest je een gids nemen die je het een en ander kon vertellen over de tempel en de rituelen van de Balinezen. Zo geloven ze in 5 goden, noord (zwart), oost (wit), zuid (rood, fire) en west (geel) en dan nog de centrale god van het midden die een combinatie was van twee kleuren. Deze kleuren kwamen ook terug in de verschillende verdiepingen in de tempel. Het was een erg indrukwekkende en leerzame rondleiding en we waren zoals gewoonlijk weer precies op tijd voordat de drukte begon. Na het tempelbezoek zijn we nog via een prachtig weg vol rijstvelden naar Amlapura gereden om vervolgens aan een strandje vlakbij Candidasa wat te eten en te relaxten aan de ‘white sand beach’. Daarna zijn we terug gereden naar onze kamer, nog even chillen op bed, en gegeten bij hetzelfde tentje waar we de eerste dag hebben gegeten. Erg lekkere ‘mie goreng a la evi’s’ gegeten. Na een paar potjes yatzee en pesten en een biertje hebben we ons bedje opgezocht met als vooruitzicht: Uitslapen!!! We hebben onze plannen voor Bali namelijk iets bijgesteld en gaan niet duiken aan de oostkust (ivm. Koens oor) maar we gaan midden en noord Bali de komende 7 dagen bekijken. Maar morgen eerst nog 1 rustdagje in Padangbai !
Dag 33 – rustdag in Padangbai
Vandaag niet veel bijzonders dus. Lekker uitgeslapen tot een uur of 9 en op t gemakje gedoucht (weliswaar koud maar dat zijn we onderhand gewend) en ontbeten. Waarna we vervolgens in ons zwemtenue naar het strand gingen. Onderweg zijn we nog gestopt bij een basisschool waar we met open armen werden ontvangen, zowel door de kinderen als door de leerkrachten. Erg leuk om dit te zien. Eenmaal bij zee aangekomen was deze wederom lekker wild en het was vloed op het moment dat we aankwamen. Veel ruimte om te liggen hadden we niet, dus dan maar hutje mutje op elkaar. Gelukkig was het niet heel druk. Gelijk maar even de zee in om de golven te overwinnen. Nou ja… dat lukte niet helemaal. Bettine werd 1x zo overweldigd door een golf dat ze even een aantal seconden niet meer wist wat boven of onder was en werd vervolgens nog even tegen de bodem gesmeten waardoor een schaafwondje op haar heup de souvenir was voor die dag. Erg tof die hoge golven! Na een paar uur bakken, wat gegeten te hebben en een Amerikaanse lerares ontmoet te hebben die al 10 jaar in het buitenland lesgeeft en op Jakarta woont zijn we weer richting kamer gegaan om onszelf te ontdoen van al het fijne zand. Lekker relaxen, beetje internetten en de tickets vast boeken naar Maleisie (Kualalumpur) en China (Macau) en natuurlijk dit verslag te plaatsen! Morgen op naar het midden/noorden van Bali, Munduk. Met een tussenstop van 1 nacht in Ubud aangezien dat goedkoper is.
29 Augustus 2011 - 14:18
Tante Ans En Oom Jan:
Ha vakantiegangers
We hebben net jullie verslag gelezen en de foto's bekeken. Wat maken jullie een prachtige reis en wat zien jullie veel. Schitterend.
Evenals een maatkostuum staat Koen ook een rokje beeldig. We hadden niet gedacht dat je zo fotogeniek was.
Tot de volgende keer maar weer
Liefs.
29 Augustus 2011 - 16:32
Anne:
En hoppa... weer een verhaal, jullie zijn er maar druk mee! Weer veel gezien en gedaan en heel goed dat jullie ook relaxen, jullie hebben tenslotte ook vakantie (maar als je daar bent, wil je graag alles zien, we know!!)
Geniet nog ff daar, wij zijn alweer druk bezig met voorbereiden van het nieuwe seizoen, bets, je komt in een gespreid bedje, fijn he?!
xxjes van hier! -
29 Augustus 2011 - 17:44
Jan En Rita:
Hoi Koen en Bettine,
Wat een geweldige reis maken jullie,
heel leuk om te lezen en wat een schitterende foto's .Wij wensen jullie nog een fijne reis verder.Geniet er nog maar lekker van.
Groeten Jan en Rita. -
30 Augustus 2011 - 01:24
Koen & Bettine:
Wat leuk dat iedereen onze verhalen volgt en reacties geeft! Helemaal top! We zijn alweer op de helft... de tijd gaat snel als je zoveel dingen doet en ziet. We hopen dat het weer in Nederland ook nog een beetje mooi wordt voor jullie! En @ Anne: heel veel succes met voorbereidingen en doe de groetjes aan alle collega's succes de eerste weken, maar dat komt helemaal goed !!!
liefs Koen en Bettine -
30 Augustus 2011 - 19:29
Tonnie En Piet:
Als wij jullie foto's zien dan komen onze herinneringen van Bali ook weer boven drijven. De mensen, rijstvelden en de ceremonie's met de vele bloemen. Maar wij kunnen ons niet herinneren dat wij zo'n hoge sprong boven het water gemaakt hebben. Moet je toch nog eens voor doen. Liefs xx -
31 Augustus 2011 - 06:54
Hallo Bettine En Koe:
Wat geweldig om te zien dat jullie zoveel plezier ondervinden tijdens de reis, en ook de geweldige ervaringen jullie opdoen met de verschillende culturen.
jullie reisverslagen zijn heel prettig om te lezen en omlijst met prachtige foto's.
Heel veel plezier nog, en de hartelijke groeten van,
Oom Henk en Tante Gerda -
31 Augustus 2011 - 12:10
Martine:
Ha vakantiegangers!
Wat geweldig wat jullie allemaal meemaken zeg! Prachtig hoor!
Wij zijn op school al weer lekker aan het voorbereiden; we missen je wel hoor Bettine!
Nog HEEL VEEL plezier & geniet samen!!!
X Martine