Koh Tao
Door: koenenbettine
Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine
12 Augustus 2011 | Thailand, Koh Tao
Dag 11/12: Vlieg, trein en busreis naar Koh Tao
Kort de planning van vandaag: eerst om 10:30 uur vliegen van Chiang Mai naar Bangkok, om 19:30 uur vertrekt de trein naar Cumphon om daar rond 04:00 uur aan te komen. 3 uur later rond 07:00 uur vertrekt de boot naar het eiland Koh Tao. Al met al een lange dag.
Het is wel een hele ervaring zo’n nachttrein, opzich zijn het prima bedjes alleen alles hobbelt en doet en er is veel lawaai. Dus een echt goede nachtrust hebben we niet gehad in de trein. Al met al misschien 3 uurtjes. Na alle verschillende transfers kwamen we rond 10.00 uur aan op Koh Tao. In een woord PRACHTIG. Supermooi eiland, mooie strandjes, palmbomen, hangmatten en natuurlijk mooi weer! Het is hier zo’n 35 graden evenals de watertemperatuur !!! Zo’n warme zee hebben we nog nooit meegemaakt. Na een ontbijtje zijn we even op het strandje gaan liggen onder een palmboom, maar zelfs dan na goed insmeren toch nog rood op de kleine stukjes die je vergeet. Dus voor de komende tijd… smeren, smeren, smeren… Morgen gaat het duiken beginnen. Bettine gaat de Advanced cursus volgen en Koen gaat 1 dag fundiven. Natuurlijk zullen we in onze ‘vrije’ uurtjes (wanneer we geen cursus hebben) ook gewoon gaan snorkelen want dat schijnt hier ook prachtig te zijn (er zwemmen als het goed is zwartpunthaaien rond). Maar de komende dagen wordt vooral duiken en CHILLEN op het strand.
Dag 13: Advanced cursus voor Bettine
Vandaag stond de eerste duikdag van de advanced cursus op het programma. We duiken hier met Budda View Diving. Voor je advanced cursus dien je 5 specialties af te leggen, waarvan er 2 verplicht zijn. Dit zijn de diepe duik tot en met 32 meter en de navigatie. De overige 3 mag je zelf kiezen. Bettine heeft gekozen voor nachtduik, PPB (Peak Performance Buoyancy; drijfvermogen verbeteren) en naturalist (herkennen van onderwaterleven). Vandaag heeft ze de naturalist en PPB (koen heeft ook meegedaan). Bij de eerste duik ging het klaren wat moeizaam bij Bettine maar bij de tweede duik ging het een stuk beter. We hebben mooie vissen en koraal gezien en morgen gaat Bettine de overige 3 duiken doen (blub blub). De rest van de middag relaxed op het strand gelegen en bijgeslapen. Ja dat hoort er ook bij!!! Er is hier een was-service, dus voor een paar euro vandaag de was weggebracht. Morgen kunnen we het weer ophalen.
Dag 14: Duikdag 2
Wederom vroeg ons bed uit. De wekker gaat om 06.00 uur. De tweede en laatste duikdag van Bettine staat vandaag op het programma. Diepduik, navigatie en nachtduik. Koen blijft met z’n voetjes aan vaste land en gaat het eiland een beetje verkennen. Na een half uurtje lopen al gelijk een heel mooi strandje.. en ja hoor… fototoestel vergeten… maar morgen gaan we nog een keer het eiland helemaal over met een scooter dus een tweede kans.. Duiken overdag was prima. Bettine’s buddy was alleen bij de eerste duik compleet in paniek en durfde niet naar beneden. Na de paniekaanval toch rustig naar 30 meter afgedaald. Verder prima duik gehad. Navigatieduik ging ook goed! De vaardigheden die gedaan moesten worden gingen top tot de laatste. Dit was zelfstandig duiken in een onbekend gebied met een kompas… de gids was weg en je moest met je buddy zelf de weg terug vinden naar de boot. Op een bepaald moment hadden zowel Bettine als haar buddy geen idee meer waar ze waren, maar uiteindelijk zijn ze toch nog aardig dicht bij de boot opgestegen. Nu nog 1 duik; de nachtduik. Na de ochtendduiken zijn we nog even wezen chillen bij een leuk strandje met hangmatten wat Koen had gevonden die ochtend! Hier kon Bettine nog haar laatste hoofdstuk van haar Advanced cursus doorlezen, maar zo’n hangmat is zooooo relaxt.. zzzzzzzzzzzzzzzzzz…… We konden vandaag de was weer ophalen, dus Bettine kreeg keurig een tas in de handen erop met een bedrag die ze moest betalen. Maar helaas niet onze kleren. Tas 2, ook niet onze kleren… ok, dan moeten we maar later terug komen….we wachten af…Om 17.30 uur zouden we vertrekken voor de nachtduik. Even een klein hapje, springrols, gegeten om niet met een compleet lege maag te duiken. Dat was maar goed ook want voordat we eindelijk zover waren was het 20.15 uur. Er was een storm opgestoken, het onweerde flink en de regen kwam met bakken uit de lucht. Gelijk maar in wetsuit naar de taxi. De buddy van Bettine haakte af en wilde niet met dit weer een nachtduik maken. Koen moest met een andere ploeg duikers mee, dus Bettine kreeg een of andere Spanjaard toegewezen als buddy. Hij kon nauwelijk engels, wist niet wat hij moest doen en had volgens ons niet eens het water in gemogen. Maar ok. Na wat opstartproblemen was ook hij op de gewenste diepte en Bettine hoefde niet bang te zijn om hem als buddy te verliezen. Hij bleef constant vlak achter haar en als ze omkeek gaf hij elke keer weer het OK teken, om gek van te worden. Zelfs wanneer de gids om zijn hoeveelheid lucht vroeg kon hij alleen maar antwoorden met OK, OK, OK, OK. Eenmaal veilig weer boven was het onderhand 21.00 uur. De zee was behoorlijk ruw en voordat we terug waren was het 21.30uur tijd om wat te eten (bij het enige restaurant dat nog open was). Vervolgens lekker douchen en slapen. (de storm had alleen wel een van onze handdoeken en een shirt van Koen weggeblazen).
Dag 15 – scooter huren.
Vandaag lekker uitgeslapen en een scooter gehuurd om het eiland te verkennen. Prima te doen dachten we. Tot we bij enigszins steile hellingen kwamen waar onze scooter niet tegenop kon met 2 personen erop. Dus Koen ging met de scooter naar boven en Bettine erachteraan lopen. (Nog nooit zovaak op en af een scooter gestapt). Na wat heuveltjes hebben overwonnen toch hele mooie plekjes en strandjes gezien. Een van de strandjes stond bekend om de haaien die er zouden zwemmen. Dus dat moesten wij natuurlijk zien! De weg om daar te komen was alleen veel te steil ook voor een scooter met 1 persoon erop. Dus dat werd allebei lopend, eerst naar beneden. (heeeeeeeeeell steil… )Snorkel en masker op en snorkelen maar! En ja hoor.. je moet wel even geduld hebben maar na een half uurtje hadden we 2 haaien (kleintjes) gesignaleerd! Het water was helaas niet zo helder dus geen foto (just believe us!). Toen weer die steile heuvel op! Blij dat we weer bij de scooter waren. Verder niet veel gedaan. Bettine kon haar pasje ophalen van haar Advanced en we hebben lekker chill op het strand een biertje gedronken. Om een goede nachtrust te pakken voordat we naar Koh Samui gaan.
12 Augustus 2011 - 08:06
Patrick En Coriene:
Hoi lieve Bettine en Koen, wat een ontzettende belevenis die reis van jullie en wat een prachtige foto's! Ik hoop dat jullie de hele reis zo blijven genieten, want dat doen jullie volgens mij wel! Bettine, gefeliciteerd met je Advanced! Dapper hoor! En wat betreft de was....Koen kan altijd nog zijn maatpak aan toch!? Liefs van ons. -
12 Augustus 2011 - 08:24
Janine:
Super allemaal. Bettine gaaf dat je je advanced nu ook hebt!Die hangmatten, strand en biertje lijken hier hemels.. 32 °C daar? Kunnen jullie niet wat warmte hierheen sturen?? Oss 17 °C... -
12 Augustus 2011 - 09:57
Tonnie En Piet:
Wat een mooie reis en in een korte tijd zoveel gezien en beleefd. Bettine gefeliciteerd met je Advanced. Fijn dat we jullie zo kunnen volgen. Wij kijken uit naar jullie volgende verslag. Liefs en kus. -
12 Augustus 2011 - 10:51
Zandrie En Anja:
Hoi lieverds, ik kreeg een smsje van Coriene dat er weer wat op de site stond. Dus tussen het werk door snel even kijken.Vanmorgen hebben we jullie nog wel gesproken, maar dan kun je niet alles vertellen. Bettine nogmaals gefeliciteerd met je Advanced. TOP hoor!! Geniet ook van dit mooie eilandje. Ik denk dat jullie soms wel een gevoel hebben dat je droomt. We zien weer uit naar het volgende verslag. Liefs en xx
12 Augustus 2011 - 11:27
Cor En See:
Bettine van harte met je advanced, dit lijkt mij een geweldig eiland om na mijn pensioen te gaan bewonen.
O ja, hebben jullie toevallig een grote ronde gele bal gevonden, die zijn wij namelijk al een hele tijd kwijt.
Groetjes -
12 Augustus 2011 - 13:34
Niels:
Wow....super leuk weer zo'n verslagje! Dat bounty-achtige eiland ziet er super gaat uit.
Geniet er nog van! -
12 Augustus 2011 - 14:13
Anne & Emiel:
He daar,
Wow, weer genoten van jullie verhaal! Gefeliciteerd Bettine, we'll done!
Moest wel lachen tijdens het lezen over je duik met een kompas... je voorspelde al van tevoren dat dat lastig zou worden, ik doe t je niet na!!
Leuke buddy's ook to te lezen hahaha!!!
Dus nu op naar Samui??!! Coooool!! Ons favoriete eiland! Huur een scooter daar, super om daar te rijden en alles te bekijken!
xx
Veel plezier!! -
12 Augustus 2011 - 19:54
Tante Ans En Oom Jan:
Lieve Bettiene en Koen. Jullie wereldreis en onze vakantie in Kijkduin is toch wel een wereld van verschil. Wat een prachtige reis maken jullie. Bettiene van harte gefeliciteerd met je Advanced. Goed gedaan meisie. We blijven jullie volgen. Tot de volgende keer en ...geniet met volle teugen.
Liefs van ons. -
13 Augustus 2011 - 17:34
Frank:
Heerlijk die hangmatten, palmboom en biertje erbij! Beter dat dan kan het toch niet worden.