Phi Phi eilanden - Reisverslag uit Phi Phi Don, Thailand van Koen en Bettine - WaarBenJij.nu Phi Phi eilanden - Reisverslag uit Phi Phi Don, Thailand van Koen en Bettine - WaarBenJij.nu

Phi Phi eilanden

Door: koenenbettine

Blijf op de hoogte en volg Koen en Bettine

22 Augustus 2011 | Thailand, Phi Phi Don

Dag 24 – Naar de Phi Phi eilanden
Vandaag ging de wekker weer lekker op tijd. We gingen op jacht voor een ontbijtje om 7 uur maar in Aonang schijnt alles pas om 08.00 of later open te gaan. Dus dan maar naar de supermarkt 7/11 om wat te eten te halen. 2 tosti’s gehaald die in de winkel warm gemaakt worden. Best te doen en goedkoop! Compleet ontbijt met 2 tosti’s, jus d’orange en yoghurt voor nog geen euro! Na het ontbijt klaargemaakt voor vertrek. Een duizendpoot kwam ons nog even uitzwaaien in de badkamer (wat een cool beestje is dat zeg). Bettine heeft hem maar even naar buiten gezet zodat hij ook weer van de natuur kon genieten. Taxi arriveerde op tijd en om 09.00 uur vertrok de boot naar Phi Phi Don. Na 2 uur varen waren we er! Super mooi eiland, klein paradijsje, maar ook toeristisch helaas. Daarom hebben we maar gelijk een privé longtailboot gereserveerd voor de dag erna om Phi Phi Ley te bekijken wat vrijwel onbewoond is. Na onze spullen in ons kamertje gedropt te hebben zijn we het eiland wezen verkennen. Er rijden hier geen auto’s. Alles gaat te voet of op de fiets. We zijn naar Longbeach gelopen om daar op het strand te liggen en van de helderblauwe zee te genieten. Toppie!
Vervolgens ‘even’ naar het viewpoint gelopen (best nog een eindje klimmen maar dan heb je ook wat) om van de zonsondergang te genieten, maar helaas trokken de wolken ervoor en ook een paar Russen vonden het nodig om pontifikaal voor iedereen te gaan staan en ieders uitzicht te bederven. Daarna terug gelopen en een hapje gegeten. Tot slot nog even een drankje gedaan op het strand bij een van de strandtentjes/discotheken. Met om 22.00 uur een vuurshow. (bij elke tent hetzelfde, maar zag er wel leuk uit). Rond een uur of 23.00 uur lekker naar bed. De volgende dag gaat de wekker weer om 06.00uur aangezien we voor de drukte bij Phi Phi Ley willen zijn.
Dag 25 – tripje naar Phi Phi Ley
Om 06.00 uur wakker geworden. Bettine had er nog wel wat moeite mee, maar kwam allemaal goed. Ontbeten met wederom iets uit de supermarkt en om 07.30 uur zaten we op onze privéboot naar Phi Phi Ley. Helaas is de lucht nog helemaal met wolken bedekt, maar we zijn wel alle toeristen voor! Als eerste naar het grootste strandje bij de Maya Bay gevaren. Dit is het strand waar de film ‘the Beach’ is opgenomen. Prachtig blauw water, zelfs al zonder zon. En een ongerept wit strand. Erg tof! Na een uurtje hier te hebben rondgewandeld en gezwommen zijn we verder gegaan naar een snorkelplek Loh Samah Bay genaamd. Hier heeft Bettine een tijdje gesnorkeld tussen heeeeeeeeeel veel vissen. Het koraal was helaas een beetje platgetrapt door de Chinezen. Die ook dit keer met een groepje in het water lagen te spartelen. Maar de vissen waren leuk om te zien. Vooral toen Koen vanaf de boot stukjes brood naar Bettine gooide zwom ze in een aquarium vol tropische visjes. Na wat oefenen met de camera onderwater en een grote mureen te hebben gespot zijn we verder gevaren naar een prachtig klein baaitje genaamd Pileh Bay. Dit was toch echt de mooiste baai die we die ochtend hadden gezien. De zon scheen nu volop en het water was prachtig helder! Afgezien van 1 speedboot waren wij de enige in de baai. Bettine ging weer even snorkelen maar de vissen hier waren niet zo vriendelijk. Na een aanval van een ‘boze’ en waarschijnlijk hongerige vis op Bettine’s elleboog en teen besloten we naar het strandje te zwemmen en nog een paar foto’s te maken. Als afsluiting nog even langs Viking Cave gevaren waar vroeger .. je raad het al… nee geen vikingen maar piraten leefden, en daarna weer naar het eiland Phi Phi Don terug.
Toen we die ochtend op Maya Bay waren zagen we een aantal mensen in een slaapzak op het strand liggen. Je kunt er dus ook slapen. Dat hebben we toen we terug waren geregeld. Om 15.30 uur vertrok de boot weer voor een tour om het eiland met als eindbestemming voor die avond /nacht Maya Bay. Hier hebben we genoten van een mooie zonsondergang op een kraakhelder wit strand. Vervolgens wat gegeten en daarna nog even met z’n allen bij elkaar gezeten. Heel veel Engelsen sliepen ook deze avond op het eiland. Om een uurtje of 24.00 uur hebben we ons gesetteld tegen een rotswand op het strand met een slaapmatje en een slaapzak. Erg leuk om zo een keer de nacht door te brengen in de open lucht onder een sterrenhemel op een wit strand. Maar echt een goede nachtrust hebben we niet gehad ;) Het wakker worden was wel super met zo’n uitzicht over de baai.
Dag 26 – Laatste dag Koh Phi Phi
Na een korte en gebroken nacht op het strand zijn we nog even het eiland rondgelopen. Om 09.00 uur een ontbijtje gedaan en daarna weer vertrokken naar Koh Phi Phi Don. Nog 1 laatste snorkelstop. Van echt snorkelen kwam niet veel het was veel leuker om van de bovenste verdieping van de boot naar beneden te duiken! Helaas kon Koen dit niet vanwege zijn oorontsteking, maar Bettine heeft wel een aantal duikjes gemaakt. Tot onze grote schrik gaf de fotocamera op het laatste moment een foutmelding van de SD kaart. Alle foto’s die we dus de vorige avond en die dag hebben gemaakt staan hopelijk nog wel op de kaart, maar de kaart is onleesbaar geworden. Dus helaas voor jullie geen foto’s van dit avontuur op ‘the Beach’. Hopelijk kunnen we in Nederland iemand vinden die de foto’s er nog vanaf kan halen zodat we jullie ook kunnen laten meegenieten van al dat moois! En anders moeten we gewoon nog een keer terug. ;) Voor nu moeten jullie het nog met de verhalen doen. Verder niet veel in de planning vandaag. Even de update weer op de site zetten, skypen met paps en mams en lekker chillen. Morgen om 09.00 met de boot naar Phuket en overmorgen naar Indonesie. Vanaf dan zullen we weer beginnen met de verslagen.

Heel veel groetjes vanuit een zonnig Thailand!

• 22 Augustus 2011 - 08:54

Anneke En Frans:

Hartstikke leuke verslagen.
    Nu naar Indonesia, wij zijn benieuwd hoe het jullie daar bevalt.
    Wij kijken uit naar het volgende verslag.

• 22 Augustus 2011 - 09:07

Mirjam:

Leuk hoor, om steeds maar weer te lezen hoe het met jullie gaat! Veel plezier en genieten!

• 22 Augustus 2011 - 12:56

Cor En Marie-Jose:

Jullie verslagen zijn geweldig en natuurlijk de bijbehorende foto's.
    Wij kijken uit naar het vervolg.
    Groetjes en tot horens.

• 22 Augustus 2011 - 13:29

Anne:

Weer genoten van jullie verhalen..
    Ga zo door! En wat lekker he zo'n enorm blauwe zee!!! Heerlijk!
    Als jullie nog een keer terug gaan, gaan wij graag mee!!!! haha!
    Veel plezier in indonesie!!!

• 22 Augustus 2011 - 15:15

Janneke:

Geweldig om te lezen al die verhalen van jullie. Wat een prachtige foto's.
    Op deze manier laten jullie ons allemaal heerlijk meegenieten.
    En nu naar Indonesië, dat zal ook super zijn. En dan te denken dat wij alweer met onze gedachten bij school zitten. Geniet er nog maar even flink van want de tijd gaat zo snel.
    Groetjes Janneke

• 22 Augustus 2011 - 17:22

Zandrie En Anja:

Wat romantisch zeg, slapen op het strand op een onbewoond eiland. Bettine je had toch wel waxinelichtjes bij je? Haha
    En overmorgen naar indonesië. Daar zullen jullie ook wel heel veel gaan zien.
    Vooral onder water. Koen we hopen dat je oorontsteking dan over is. Beterschap! Groetjes, liefs en XX

• 24 Augustus 2011 - 18:19

Esther:

He bah wat een verschrikkelijke foto's en verhalen!! Ik ben blij dat ik hier in Nederland zit. DUS NIET!! Man ik kan wel jaloers worden van al die mooie foto's en video's! Ik geloof dat ik ook maar eens lang verlof neem!! Wauw wat prachtig! Geniet er van, want de tijd vliegt. En blijf ons op de hoogte houden, dan genieten wij ook een beetje mee!! liefs, Esther

• 12 September 2011 - 18:34

Hanneke:

Hey Bettine!
    Leuk om jullie verhaal en foto's te zien! Even weer een klein beetje terug op Koh Phi Phi!! Wat een superreis maken jullie zeg! Gaaf! Veel plezier nog!
    X Hanneke